KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Krompirjev kruh

Kruh z dodatkom krompirja je eden boljših oz. okusnejših kruhov. Skorja se lepo zapeče, sredica pa je mehka, puhasta. Odličen je kot priloga kaki enolončnici npr. sarmi. Zelo je okusen obložen s slanimi dodatki kot je razna zelenjava ali pršut in sir, zelo okusen pa je tudi namazan z maslom in domačo marmelado.



Sestavine za en hlebec:

  • 700 g BIO pšenične bele moke
  • 300 g krompirja
  • 350 ml vode
  • 20 g kvasa
  • žlica sladkorja
  • 20 g soli
  • 2 žlici olivnega olja






Priprava:

1. Krompir skuhajte do mehkega. Najboljše bo, da ga skuhate celega in kuhanega olupite. Če želite, pa ga lahko kuhate že olupljenega in narezanega na koščke. V vsakem primeru, ko je krompir kuhan, ga pretlačite, dokler je še topel, nato ga malo ohladite.

2. Medtem ko se krompir ohlaja, iz kvasa, sladkorja in 50 ml vode naredite kvasec.

3. Moko presejajte v posodo za gnetenje, ji dodajte sol, kvasec, olivno olje, pretlačen krompir in preostalo mlačno vodo. Zamesite testo. Najbolje bo, da ga mesite kar z mešalnikom, ker je potrebno testo gnesti kar nekaj časa. Testo bo med gnetenjem še vedno precej mehko. Vzhajajte kar v posodi za gnetenje približno 1 uro.

4. Ko testo naraste za 2-krat, ga na pomokani deski rahlo prepogibajte tako, da ga primete na robu ene strani, ga dvignete v zrak, da se malo raztegne in ga prepognite čez sebe do sredine. To ponovite nekajkrat. Dajte v košaro in vzhajajte še kakih 15 minut.

5. Medtem segrejte pečico na 230˚C. V pečici segrejte tudi pekač. Oblika pekača je poljubna, naj pa ne bo prevelik. Ko je testo pripravljeno, vzemite pekač iz pečice, ga posipajte s koruznim zdrobom in nanj zvrnite testo. Po želji zarežite testo in pecite najprej 15 minut pri visoki temperaturi, nato temperaturo znižajte na 220 ˚C in pecite še 30 minut.

6. Kruh zvrnite iz pekača na desko in ohladite.



Dober tek!

* * *
Recept @vila_natura

* * *

Dodaj odgovor