KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Koruzne burger bombetke

Včasih se namesto tradicionalnega kruha prileže kaj drugačnega. Naj bo to pletenica, žemljica ali bombetka.
Naše bombetke z dodatkom koruzne moke so res zakon. Lepe barve, čudovitega vonja in enkratnega okusa.
Odlične bodo za razne burgerje, sendviče, namaze ali kar tako.


Sestavine:

  • 300 g BIO bela pirina moka
  • 100 g BIO koruzna moka
  • 1 dl mlačna voda
  • 1/2 kocke svežega kvasa
  • 1 žlička sladkorja
  • 1 dl mleka
  • 2 jajci
  • 1 žlica soli
  • 30 g zmehčanega masla
  • 1 jajce za premaz
  • sezam za posip




Priprava:

V manjšo posodo razdrobimo kvas, dodamo žlico moke, žlico sladkorja in 2 žlici vode. Dobro premešamo in pustimo da se kvas aktivira.
V večjo posodo damo 200g bele moke in 200g koruzne moke. Dodamo mlačno vodo, 2 jajci mleko, sol in aktiviran kvas. Dobro pregnetemo, ko dobimo gladko zmes vmešamo še zmehčano maslo. Gnetemo še nekaj minut da se testo lepo sveti. Testo pustimo v posodi in ga dobro pokrijemo. Pustimo vzhajati od uro do dve, da se testo podvoji.

Ko testo lepo naraste, ga prevrnemo na pomokano delovno površino. S pomokanim nožem ga razdelimo na 6 enako velikih kosov. Vsak kos oblikujemo v lepo okroglo obliko. Položimo na desko, pokrijemo in pustimo še enkrat vzhajati – do 20 minut.

Pečico segrejemo na 200 ˚C. Jajce ražvrkljamo in ga s čopičem enakomerno namažemo po vzhajanih bombetkah. Po vrhu posujemo sezam. Bombetke damo v ogreto pečico na nizkemu pekaču. Pod pekač z bombetkami damo še en globok pekač z vodo, da med peko nastaja para. Bombetke pečemo 10 minut na 200 ˚C in potem še 10 minut na 180 ˚C. Ko spremenimo temperature iz pečice, vzamemo še pekač z vodo.

Pečene bombetke pustimo dobre pol ure, da se ohladijo.

---> Tajina kulinarična doživetja lahko spremljate preko njenega Instagram profila:@tajasgoods<---


Dober tek!

Dodaj odgovor