KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Keksi z ovsenimi kosmiči in čoko kapljicami

To so sigurno najnežnejši piškoti s kosmiči, kar smo jih poskusili. Kot pri večini tradicionalnih ovsenih piškotov so tudi ti malce bolj kompaktni, a vseeno prijetno mehki in se kar topijo v ustih. Koščki čokolade, ki so skriti v notranjosti, dajo keksem tisto kremasto teksturo, zaradi česar se jim težko upreti.
Pri pripravi pa je pomembno, da uporabite pravo mero moke ter da kekse ne pečete predolgo. S peko zaključite, ko bo zgornja plast keksev na videz še mehka, a brez skrbi, kasneje, ko se keksi ohladijo, se bo prijetno strdila.






Sestavine:

  • 110 g BIO ovsenih drobnih kosmičev
  • 150 g BIO pšenične bele moke
  • 110 g rjavega sladkorja
  • 150 g zmehčanega masla
  • 2 veliki jajci
  • ščepec soli
  • 2 čajni žlički vaniljeve arome
  • 1/2 čajne žličke soda bikarbone
  • 100g čokoladnih kapljic (polovica belih, polovica temnih)




Priprava:

Zmešajte suhe sestavine: moko, sodo, sol in kosmiče (mi smo jih predhodno zmiksali v kavnem mlinčku). V ločeni posodi z mikserjem zmiksajte maslo in sladkor - približno 2 minuti, da nastane fina kremasta zmes. Sladkor je najbolje predhodno zmleti, da bo masa še bolj rahla. Dodajte jajci in vaniljo ter miksajte še približno 1 minuto.
Dodajte suhe sestavine in miksajte z mešalnikom na nizki hitrosti, da dobite nežno, rahlo zmes. Na koncu dodajte še čokoladne kapljice - mi smo uporabili polovico temnih in polovico belih) in jih vmešajte v maso s kuhalnico. Pokrijte posodo s folijo za kuhanje in dajte v hladilnik za vsaj 20 -30 minut.
Pečico segrejte na 180 °C. Pekač obložite s peki papirjem. S srednje veliko žlico zajemajte maso, v roki oblikujte kroglico, jo položite na pekač in na rahlo pritisnite z dlanjo, da se splošči. Razmak med keksi naj bo vsaj 2 cm. Pecite v prej ogreti pečici približno 10-12 minut. Ohladite, nato pa uživajte v odličnih hranljivih keksih.

Dodaj odgovor