To pecivo je res enostavno za pripravo, saj lahko vse sestavine enostavno damo v posodo in jih le na kratko premešamo.
Odlično je tudi to, da lahko uporabimo številne moke, ki jih lahko med seboj tudi mešamo - včasih namreč v shrambi ostane malo ene, malo druge moke in ta recept je odlična priložnost, da jih porabite.
Ta sladica pa je posebna še zaradi ene sestavine: to je zdrob. Če mislite, da bo sladica zaradi tega trda, težka, preveč kompakta, se motite. Zdrob je tista sestavina, ki ne vpliva na rahlost peciva, mu pa da posebni okus.
Pecivo se odlično prileže ob popoldanski kavici ali čaju.
Sestavine:
- 200g moke (pirina bela moka, pirina polbela moka, pšenična polbela moka, pšenična bela moka, kamut fina moka, moka iz enozrnice)
- 100g zdroba (pirin zdrob, pšenični zdrob, kamutov zdrob ali proseni zdrob)
- 150g masla
- 2 žlički pecilnega praška
- 4 jajca
- 200g sladkorja v prahu
- 1 žlica limoninega soka
- 300g navadnega jogurta
Priprava:
1. Maslo raztopite, malo ga pustite na nizkem ognju, da dobi lepo barvo in oreškast okus, nato ohladite.
2. Za bolj enostavno pripravo nato vse sestavine enostavno dajte v posodo in z mikserjem na kratko premešajte.
Za bolj rahlo pecivo pa pripravite maso po naslednjem vrstnem redu:
- naprej z mikserjem mešajte jajca in sladkor v prahu
- nato dolijte raztopljeno maslo, jogurt ter limonin sok in premešajte
- na koncu dodajte moko in zdrob ter pecilni prašek in dobro umešajte z lopatko.
3. Pripravite večji pekač dimenzij približno 20*30 cm, ga obložite s peki papirjem ter vanj vlijte pripravljeno maso. Po želji po vrhu potresite mandljeve lističe.
4. Pecite v prej ogreti pečici pri 180°C približno 25-30 minut.
5. Dobro ohladite, nato potresite s sladkorjem v prahu in narežite na manjše koščke 2x2 cm.
Pecivo bo različne barve glede na vrsto moko, ki jo izberete. Odlično se poda h kavici ali čaju.
Recept @vila_natura