KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Ješprenjeva solata

Hladne solate so idealne za v službo ali na počitnicah. So enostavne za pripravo, zelo hranljive in jih lahko uživamo čez ves dan.
Običajno se kot hladna solata pripravi testeninska solate. Odlične so tudi take z raznimi žiti in kašami. Mi večkrat pripravimo hladno solato iz ajdove ali ovsene kaše, tokrat pa smo kot osnovo izbrali ekološki ješprenj.



Sestavine za 4 osebe:

  • 150 g BIO ješprena
  • 150 g mozarelle
  • 7 češnjevih paradižnikov
  • 2 žlički pesta iz bazilike
  • lonček kuhanega stročjega fižola
  • hruška
  • pest rukole
  • sol, poper, olivno olje


Priprava:

Ješprenj splahnemo pod hladno tekočo vodo in ga kuhamo do mehkega v večji količini vode (približno 30-40 minut). Odcedimo in ohladimo.

V večjo skledo na koščke narežemo mozarello in paradižnik, dodamo kuhani ješprenj, pesto, začimbe in kanček olivnega olja.

Ješprenjevo solato lahko obogatimo na več načinov. Mi smo na en krožnik dodali kuhan stročji fižol, na drugega pa rukolo in hruško.

Dober tek!

Dodaj odgovor