Ta kolač je enkratna izbira za hladne zimske dni. Kombinacija cimeta in jabolk pa bo odlična tudi v prazničnem decembrskem utripu. Veganski jabolčni kolač iz le nekaj osnovnih sestavin in z odlično durum moko, je tudi enostaven za pripravo.
Kolač bi lahko pripravili tudi za pozni zajtrk, saj je iz samih finih sestavin, ki se po navadi znajdejo v zajtrkih.
Sestavine za kolač:
Sestavine za nadev:
1. Pečico predhodno segrejte na 180 °C. 2. Jabolka operite, izkoščičite in narežite na majhne koščke. Stresite jih v veliko posodo skupaj s cimetom in kokosovim sladkorjem ter pustite počivati, dokler ne pripravite preostale mase. 3. V veliko posodo presejajte moko, ji primešajte pecilni prašek, začimbe za medenjake in cimet. 4. V drugi posodi zmečkajte banano in ji prilijte kokosovo mleko ter dodajte sladkor. Penasto umešajte in prilijte k mokrim sestavinam. Vse skupaj dobro premešajte, nato pa masi dodajte ¾ jabolčnega nadeva. 5. Pekač premažite s kokosovim oljem in vanj vlijte maso ter povrhu nadevajte preostali jabolčni nadev. Kolač pecite približno 60-70 minut. Preden vzamete iz pečice, z zobotrebcem preverite ali je kolač v celoti pečen. V kolikor ni, pecite še dodatnih 10 minut. 6. Pečen kolač posujte s sladkorjem v prahu in postrezi s smetano še toplega. Potem pa samo še uživajte!
Priprava:
To čudovito kreacijo je za nas pripravila @everyday_breakfast_club