KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Jabolčni kolač

Ta kolač je enkratna izbira za hladne zimske dni. Kombinacija cimeta in jabolk pa bo odlična tudi v prazničnem decembrskem utripu. Veganski jabolčni kolač iz le nekaj osnovnih sestavin in z odlično durum moko, je tudi enostaven za pripravo.
Kolač bi lahko pripravili tudi za pozni zajtrk, saj je iz samih finih sestavin, ki se po navadi znajdejo v zajtrkih.




Sestavine za kolač:

  • 250g BIO durum pšenične moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1 žlička začimb za medenjake
  • 1 žlička cimeta
  • 200 ml kokosovega mleka iz pločevinke
  • 1 zmečkana banana
  • 50g kokosovega sladkorja

  • Sestavine za nadev:

  • 6 jabolk
  • 1 žlička cimeta
  • 1 kokosovega sladkorja



  • Priprava:

    Pečico predhodno segrejte na 180 °C. Jabolka operite, izkoščičite in narežite na majhne koščke. Stresite jih v veliko posodo skupaj s cimetom in kokosovim sladkorjem ter pustite počivati, dokler ne pripravite preostale mase.
    V veliko posodo presejajte moko, ji primešajte pecilni prašek, začimbe za medenjake in cimet. V drugi posodi zmečkajte banano in ji prilijte kokosovo mleko ter dodajte sladkor. Penasto umešajte in prilijte k mokrim sestavinam. Vse skupaj dobro premešajte, nato pa masi dodajte ¾ jabolčnega nadeva.
    Pekač premažite s kokosovim oljem in vanj vlijte maso ter povrhu nadevajte preostali jabolčni nadev.
    Kolač pecite približno 60-70 minut. Preden vzamete iz pečice, z zobotrebcem preverite ali je kolač v celoti pečen. V kolikor ni, pecite še dodatnih 10 minut.
    Pečen kolač posujte s sladkorjem v prahu in postrezi s smetano še toplega. Potem pa samo še uživajte!

    Dober tek!

    * * *
    To čudovito kreacijo je za nas pripravila @everyday_breakfast_club

    * * *

    Dodaj odgovor