KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Italijanska jabolčna torta


Kolač imenovan tudi torta di mele je tradicionalni italijanski jabolčni kolač. Gre za klasični kolač z jabolki, kot ga pripravljajo italijanske babice. Je neverjetno mehak, puhast in sočen. Je neka vrsta pite s tem, da je priprava enostavnejša in krajša. Prileže se ne le kot sladica, pač pa tudi k zajtrku ali dopoldanski malici. Je odlična sladica, ki diši po domu in ki se ji je težko upreti.




Sestavine za kolač:

  • 200g BIO pirine bele moke
  • 140 g rjavega sladkorja
  • 120 g masla
  • 3 večja jajca
  • 15 g pecilnega praška
  • 3 večja jabolka
  • 1 čajna žlička naribane limonine lupine
  • 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
  • ščepec soli
  • sok polovice limone
  • sladkor za posipanje, mandljevi lističi...




  • Priprava:
    1. Model za torto (uporabite lahko tudi model za pito) namažite z maslom in potresite z moko ali z grobim rjavim sladkorjem.
    2. Pečico segrejte na 180 °C.
    3. V ločeni posodi zmešajte suhe sestavine: moko, ki jo prej presejete, pecilni prašek, sol in naribano limonino lupino.
    4. V veliki skledi stepite jajca in sladkor. Stepajte približno 5 minut.
    5. Dodajte raztopljeno maslo in vaniljev ekstrakt in le na rahlo premešajte.

    6. Zdaj dodaj dodajte še suhe sestavine in premešajte na hitro, le toliko, da se sestavine povežejo.
    7. Olupite 1 jabolko, odstranite peške in ga narežite na manjše kocke ali lističe. Dodajte jih v maso, premešajte in prestavite maso v pripravljeni pekač.
    8. Olupite še preostalo jabolko, prav tako odstranite peške in narežite tanke lističe. Odlagajte jih na večji krožnik in jih sproti pokapljajte z limoninim sokom, da ne porjavijo. Nato rezine jabolk naložite na vrh testa.
    9. Pekač postavite v prej ogreto pečico in pecite približno 30-35 minut. Ali je kolač pečen, preverite z zobotrebcem.
    10. Pečen kolač ohladite in posujte s sladkorjem v prahu.

    Narežite torto na rezine in postrezite s kepico sladoleda ali smetane. Po želji lahko dodate še mandljeve lističe ali sadno solato.
    Potem pa samo še uživajte!

    Dober tek!

    * * *
    Recept @vila_natura
    * * *

    Dodaj odgovor