KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Hrustljavi piškoti z belo čokolado


Keksov ni nikoli preveč. Še posebej, če so hrustljavi in z dodatkom čokolade - tokrat bele. Veseli jih bodo tako majhni, kot veliki.


Sestavine za 30 piškotov:

  • 215g BIO pšenične bele moke
  • 150g rjavega sladkorja
  • 205g masla
  • 240g bele čokolade v kapljicah ali nasekljane
  • 70g posušenih brusnic
  • 1/4 čajne žličke soli
  • 2 čajni žlički vaniljeve arome
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • 1 jajce
  • 1 čajna žlička kisa










Priprava:

Pečico segrejte na 160° C. V veliki posodi z ročnim mešalnikom kremasto zmešajte sladkor, maslo, kis, sol, vaniljo in sodo. Ko nastane gladka, kremna zmes, dodajte jajce in zmešajte samo toliko, da se vse poveže.

Dodajte moko in rahlo premešajte s silikonsko lopatico.

Na koncu dodajte še belo čokolado in brusnice ter premešajte, da se vse poveže in dodatki razporedijo.

Oblikujte kroglice približno 30g težke in jih položite na pekač obložen s peki papirjem. Naj bodo vsaj 4 cm narazen. Pecite 11 minut oz. tako dolgo, da so robovi rjavo obarvani, sredica pa še svetla. Pustite na pekaču tako dolgo, da se malo strdijo in jih je mogoče prestaviti na rešetko za hlajenje. Ponovite postopek s preostalo maso.

V kolikor ne potrebujete toliko piškotov, jih lahko en del tudi zamrznete. Oblikujte kroglice, jih razporedite na majhen pekač in postavite v zamrzovalnik za vsaj 30 minut oz. tako dolgo, da kroglice zamrznejo. Potem jih vse nadevajte v vrečko in shranite v zamrzovalniku. Ko jih boste želeli peči, jih samo pecite eno minuto dlje.


Dober tek!

* * *
Hrustljave piškote, ki se bodo prilegli k popoldanski kavici ali čaju, je za nas pripravila @ninazorcic

* * *

Dodaj odgovor