Pomlad je čas za take bolj fit jedi. To je tudi čas čemaža, ki je res vsestransko uporaben! Običajno se ga dodaja v solato, skuha za juho ali iz njega naredi odličen pesto. V sodelovanju z Majo Kostanjšek pa je tokrat nastala fit fokača s čemažem in paradižnikom.
Sestavine (za 4 osebe):
- 340 g BIO rženi kosmičev
- čajna žlička soli
- 500 ml beljakov
- 3 dcl vode
- 1/2 žličke pecilnega praška
- pest svežega čemaža
- 15 češnjevih paradižnikov
Priprava:
Pečico segrejte na 180 stopinj C. V mešalniku grobo sesekljte oprane čemaževe liste. Kosmiče zmešajte z beljaki in vodo. Dodajte sol, čemaž in pustite stati 15 minut, da se kosmiči napijejo tekočine. Dodajte pecilni prašek. Okrogel pekač obložite s peki papirjem in nanj prelijte dobljeno maso. Naložite jo s paradižniki, nato pekač pokrijte in pecite 60 minut.
FIT NASVET:
Tako pito lahko spečete vnaprej, saj vas bo v hladilniku počakala več dni. Super se obnese, če ste na poti.
Majine fit recepte lahko spremljaš preko njenega instagram profila @maja_kostanjsek.
Dober tek!