Sestavine:
- 300 g Kamutove fine moke
- 200 g Pšenične bele moke
- 150 g medu
- 300 g masla
- 2 jajci
- 150 g sladkorja v prahu
- žlička sode bikarbone
- za noževo konico cimeta in mletih klinčkov
Priprava:
Posebej segrejemo med, da postane tekoč. V drugi posodi penasto vmešamo maslo, sladkor, dodamo še jajce in nazadnje med ter dobro premešamo, da dobimo gladko maso.
Posebej zmešamo moko, sodo bikarbono in začimbe ter vse zmiksamo z mokrimi sestavinami, da dobimo mehko testo. Testo naj nato v hladilniku počiva 30 minut. Iz ohlajenega testa oblikujemo kroglice (jih ne sploščimo!), ki jih pečemo na 170 stopinj približno 10 minut. Pred peko v kroglico nežno odtisnemo polovičko oreha, za okras pa lahko uporabimo tudi lešnike, mandlje, pekane, čokoladne solzice ali različne glazure.
Dober tek!