KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Čokoladni priliznjenčki

Božični čas je čas za peko keksev. Naše otroke najbolj navdušujejo ti Čokoladni priliznjenčki. Res so pravi priliznjenčki, ker jih kar ne moreš nehati jesti. Mandlji, čokolada in kakav so glavne sestavine teh rahlih keksov, ki se kar topijo v ustih. Priročni so za v službo ali kot sladko darilo.





Sestavine za dva pekača:






Priprava:

1. Zmehčano maslo in sladkor mešajte, da nastane penasta zmes.

2. Nato eno za drugim dodajajte obe jajci in vsako penasto umešajte.

3. Nežno primešajte še moko, mandlje, čokolado in kakav.

4. Testo pokrijte s folijo za živila in dajte na hladno za vsaj 45 minut.

5. Pekač obložite s peki papirjem. Iz mase oblikujte ploske kroglice premera 2 cm. Na pekač jih zlagajte tako, da bo med njimi vsaj 2 cm prostora, saj se keksi na toploti »razlezejo«.

6. Pecite prvi pekač pri 190˚C od 11-13 minut. V tem času naredite iz preostale mase kroglice še za drugi pekač.


7. Ko so keksi v prvem pekaču pečeni, jih vzemite iz pečice in pustite v pekaču 5 minut. Nato jih preložite na rešetko in ohladite.

8. Na isti način specite še drugi pekač.

9. Pripravite kuverturo in ohlajene kekse z enim delom namakajte v raztopljeno kuverturi ali kuverturo z žlico nežno prelivajte po keksih.


Dober tek!

Dodaj odgovor