KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Čokoladni priliznjenčki

Božični čas je čas za peko keksev. Naše otroke najbolj navdušujejo ti Čokoladni priliznjenčki. Res so pravi priliznjenčki, ker jih kar ne moreš nehati jesti. Mandlji, čokolada in kakav so glavne sestavine teh rahlih keksov, ki se kar topijo v ustih. Priročni so za v službo ali kot sladko darilo.






Sestavine za dva pekača:






Priprava:

Zmehčano maslo in sladkor mešamo, da nastane penasta zmes. Nato eno za drugim dodajamo jajca. Nežno primešamo še moko, mandlje, čokolado in kakav. Testo pokrijemo s folijo za živila in damo na hladno za vsaj 45 minut. Pekač obložimo s peki papirjem. Iz mase oblikujemo ploske kroglice premera 2 cm. Na pekač jih zlagamo tako, da bo med njimi vsaj 2 cm prostora, saj se testo na toploti »razleze«. Pečemo pri 190˚C od 10-15 minut. V tem času naredimo še iz preostale mase kroglice za drugi pekač. Ko so keksi v prvem pekaču pečeni, jih vzamemo iz pečice in pustimo v pekaču 5 minut. Nato jih preložimo na rešetko in ohladimo. Pripravimo kuverturo in ohlajene kekse z enim delom namočimo v raztopljeno kuverturi ali kuverturo z žlico nežno prelivamo po keksih.


Dober tek!

Dodaj odgovor