Sestavine:
- 125g BIO kamutove moke
- 125g BIO bele pšenične moke
- 5 jajc
- 250g sladkorja
- 1 pecilni prašek
- 1dl olja
- 1dl vode
- 100g kakava
- 100g malin
- 100g sladkorja v prahu
Priprava:
Beljake in rumenjake ločimo, nato beljake stepemo v trd sneg. Rumenjakom dodamo sladkor in jih penasto umešamo. Dodamo olje in vodo, nato pa še obe moki skupaj s pecilnim praškom. Dobro zmešamo in dodamo kakav. Na koncu postopoma nežno primešamo še sneg beljakov.
Pekač namažemo z maslom, ga posujemo z moko in vanj vlijemo pripravljeno maso. Pečemo na 180 ˚C približno 40 minut. Da je kolač pečen, preverimo z zobotrebcem, ki mora biti suh, ko ga potegnemo iz pekača. Pustimo, da se pekač ohladi in nato kolač previdno zvrnemo iz pekača.
Medtem v kozici segrevamo maline in sladkor toliko časa, da se zgostijo v nekakšno marmelado. Maline razporedimo po vrhu kolača in okrasimo po želji.
---> Tajina kulinarična doživetja lahko spremljate preko njenega Instagram profila:@tajasgoods<---
Dober tek!