Bodite obveščeni
KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Čokoladne rolice

Te rolice bodo navdušile vse, ki ste ljubitelji vzhajanega testa. Jabolčna čežana poskrbi za sočnost, čokolada pa za »sladko pregreho«.



    Sestavine za testo:

  • 495g + 35g BIO pšenične bele moke
  • 75g masla (sobna temperatura)
  • 100g sladkorja
  • 2 1/2 čajni žlički suhega kvasa
  • 220g toplega mleka
  • 2 jajci (sobna temperatura)
  • ščep soli

  • Sestavine za nadev:

  • 160g nesladkane jabolčne čežane
  • 150g stopljene temne čokolade
  • 20g rjavega sladkorja
  • 10g kakava v prahu

  • Preliv:

  • 2 jedilni žlici kremnega sira
  • 80g stopljene temne čokolade
  • 1 jedilna žlica olivnega (ali drugega) olja
  • 1 jedilna žlica kakava v prahu
  • 3 jedilne žlice mleka



Priprava:

V večjo posodo nalijte mleko in dodajte kvas. Pustite nekaj minut, da se kvas aktivira, nato dodajte jajca, sladkor, moko in maslo. Premešajte, da se vse poveže in dodajte še ščep soli. Rahlo premešajte, da se moka popolnoma zmoči in pustite stati 5 minut.

Sedaj zmes premešajte in postopoma dodajajte moko tako, da se oblikuje testo. Približno 35g bo dovolj. Testo na dobro pomokani površini gnetite tako dolgo, da nastane gladko, elastično testo. Če se vam lepi na površino, vmes rahlo posujte z majhnimi količinami moke. Gnetite nekje 7 - 10 minut. Nato prestavite v naoljeno posodo in pustite vzhajati tako dolgo, da bo naraslo na 2-kratno količino.

Vmes pripravite nadev tako, da vse sestavine zmešate. Če ste bolj sladkosnedi, boste verjetno želeli dodati še nekaj več sladkorja.

Ko testo naraste, ga prestavite na dobro pomokano površino in razvaljajte v pravokotnik velikosti 60x40cm. Ko je razvaljan, ga dobro premažite z nadevom skoraj do roba. Ko je testo premazano, ga po daljši strani zavijte v rolado. Razrežite na 12 enakih rolic debeline nekje 5 cm.

Postavite v dobro naoljen pekač 30x20 cm in pokrijte. Pustite vzhajati še drugič, dokler rolice spet ne narastejo na 2-kratno količino. Nato ogrejte pečico na 190 stopinj.
Če želite, da so vaše rolice še toliko bolj sočne, jih pred peko prelijte z 2 jedilnima žlicama segretega kokosovega mleka. Pecite 20 minut, nato pustite rolice v pekaču, dokler se ne ohladijo. Lahko jih pokrijete z vlažno krpo in pustite stati čez noč.
Za konec zmešajte vse sestavine za preliv in z njimi prelijte cimetove rolice.

Dober tek!

* * *
To čudovito kreacijo je za nas pripravila @ninazorcic

* * *

Dodaj odgovor