KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Cimetova rolca

Ta recept za cimetovo rolico je naš način priprave peciva na bolj zdrav način. Uporabili smo BIO kamutovo fino moko, ki jo meljemo iz pražita kamut. Moka je res odlična, je lepe rumene barve in rahlo oreškastega okusa, zato bo odlična za vse vrste sladic.
Cimetove rolice pa kar kličejo k popoldanski kavici.


    Sestavine za testo:

  • 50g BIO kamut moke
  • 20g beljakovin (sama sem uporabila okus arašid)
  • 1/2 zmečkane banane
  • ščepec soli 
  • 1/2 žličke sode bikarbone
  • 1žlica jabolčne čežane brez sladkorja (kupljene)
  • 1/2 žličke kokosovega masla (za namestitev ponvice)
  • dodatki: slivova marmelada in arašidovo maslo

  • Sestavine za preliv:

  • 50 skyr jogurta
  • 20ml mleka 
  • 1/2 žličke vanilje v prahu



Priprava:

Pečico segrejte na 170 °C. V posodi zmešamo vse sestavine za testo in jih dobro pregnetemo, dokler ne dobimo goste zmesi. Testo oblikujemo v pravokotnik, ga narežemo na tri dele, da dobimo tri trakce, ki jih nato postavimo enega za drugim. Vse skupaj mora biti dolgo približno 1 meter.

Nato testo premažemo z arašidovim maslom in slivovo marmelado (po želji uporabite drug nadev). Vse skupaj zvijmo v en velik polž.
Ponvico namastimo s kokosovim maslom ter vanjo položimo cimetovo rolico. Vse skupaj pečemo 15-20 minut.

Med peko lahko pripravimo preliv tako, da preprosto zmešamo vse sestavine za preliv. Če želimo bolj tekoč preliv, dodamo več mleka.

Dober tek!

* * *
Rolico je za nas pripravila @everyday_breakfast_club

* * *

Dodaj odgovor