KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Čičerikin pire z brokolijem

Natalija pokaže, da se pire lahko pripravi na več načinov, tudi brez krompirja. Z veliko mero kreativnosti je pričarala to posebno in zdravo jed.

Knjigo Sladko je raj najdete na povezavi: www.zalozba-planet.siSestavine za 2 porciji:
Pire

  • 200 g kuhane čičerike
  • 4 velike paprike iz kozarca (vložene, najbolje se obnesejo pečene)
  • 3 jž BIO konopljinega olja
  • 1/2 čž soli
  • 3 čž pečene nekuhane BIO ajde
    (priprava: npr. 200 g (količina po želji) ajde enakomerno razporedimo v velik pekač, obložen s peki papirjem in jo v pečici pečemo 20 min na 170 °C.)
  • 1 jž masla iz indijskih oreščkov
  • 3 jž BIO bučnega olja

Brokoli
Priprava:
1. Najprej vklopimo pečico in nastavimo temperaturo na 180 °C (brez ventilacije).
2. Medtem, ko se pečica segreva pripravimo brokoli tako, da ga najprej speremo pod mrzlo vodo, da se nekoliko navlaži, nato mu odrežemo steblo (ostane nam le glava) in ga postavimo v pekač, obložen s peki paprijem. Po občutku ga prelijemo z oljem in po okusu začinimo. Pekač vstavimo v pečico in pečemo 40 min (prvih 20 min tako, da brokoli stoji na jedru stebla, za naslednjih 10 min ga obrnemo na glavo in zadnjih 10 min ponovno na steblo).
3. Medtem ko se borkoli peče, pripravimo pire tako, da v večji posodi za praženje, na hitro (cca. 5 min) popražimo vse sestavine razen masla in bučnega olja. Ugasnemo ogenj in s kuhalnico dobro primešamo še maslo.
4. Zmes predevamo v posodo multipraktika in gladko premešamo. Šele zdaj dodamo bučno olje in vse skupaj še enkrat dobro premešamo.
5. Pire razdelimo na pol in polovički enakomerno nadevamo na dno dveh krožnikov (krožno oblikujemo z žlico).
6. V tem času bo peka že končana. Brokoli vzmemo iz pečice in obe glavi postavimo na sredini krožnikov. Po želji, za okus in dekoracijo še začinimo, posujemo s pečeno ajdo in prelijemo z bučnim oljem.

Kosilo je pripravljeno. Osrečite vaše srce in oči ter nasitite želodec.

Dober tek!

Dodaj odgovor