Bodite obveščeni
KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Bombetke iz črne moke

Naše bombetke iz črne moke so nekoliko drugačne ob klasičnih. So bolj »konkretne«, saj sredica ni puhasta, ampak bolj polna in hranljiva. Okus jim še dodatno izboljšajo pražena sončnična semena, ki ustvarijo prijetno hrustljavost. Mi smo jih pekli v krušni peči, kar vsekakor priporočamo, odlične pa bodo tudi pečene v klasični pečici. Bombetke iz črne moke so idealne za pripravo sendviča, pa tudi za burgerje.

Sestavine za en hlebec:


Priprava:

Sončnična semena narahlo popražite, le toliko, da postanejo zlato rumena in jih nato ohladite. Obe moki premešajte v posodi za gnetenje. Naredite jamico in dodajte razdrobljen kvas, sladkor in 50 ml mlačne vode. Pokrijte za 15 minut, da se naredi kvasec.

V posodo za gnetenje dodajte še popražena sončnična semena, sol in olivno olje ter s preostalo vodo zamesite testo. Razdelite na 9 delov in vsakega oblikujte v hlebček. Položite na pomokano desko, pokrijte in pustite vzhajati vsaj 1 uro.

Mi smo bombetke pekli v krušni peči. Lahko jih pečete tudi v pečici, ki jo prej ogrejte na 220 ˚C. Pecite približno 10 minut, da se naredi lepa skorja, nato temperaturo znižajte na 200˚C in pecite še 15 minut. Če so pečene, preverite tako, da potrkate po dnu, ki mora lepo zadoneti.

Namig: v kolikor želite še bolj temne bombetke, povečajte količino črne moke in zmanjšajte količino bele moke.

Dober tek!

Dodaj odgovor