KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Na krožniku

 • Čemažev kruh

  Današnji recept za kruh s čemažem smo pripravili po japonski tangzhong metodi. Gre za zelo znano japonsko metodo priprave kruha, kjer del moke prej skuhamo in jo nato dodamo k masi. To bi lahko imenovali tudi neke vrste vodno prežganje brez maščobe, zaradi česar je testo po peki bolj mehko in se v tem stanju obdrži dlje časa. ..

  Preberi vse...
 • Polenta z mesnimi kroglicami

  Polenta iz pravega domačega koruznega zdroba je res poslastica. Sicer zahteva daljši časa kuhanja in to na nizki temperaturi ob stalnem mešanju, je pa zato veliko bolj okusna in prijetno dišeča za razliko od instant polente. Našo polento dobimo z mletjem ekološke koruze. Ker je polenta tako vsestranska in zdrava, je prav, da se..

  Preberi vse...
 • Pizza kruhki

  Ena izmed različic, kako pizza testo pripraviti drugače kot le v klasični okrogli obliki, so taki pizza kruhki. Naše smo pripravili z dodatkom koruzne moke, kar jim je dalo še prav posebno zanimiv okus. riprava testa nam vzame sicer nekaj časa, ampak rezultat je vreden tega. Prednost takih kruhkov v primerjavi s klasično pizzo je..

  Preberi vse...
 • Slana pita iz enozrnice

  Kiš ali v izvirniku quiche je slana pita iz krhkega testa in kremastega nadeva. Jed izvira iz Francije in je odlična za lahkotno kosilo ali večerjo, enkratna pa je tudi ob posebnih priložnostih. Nadev za kiš je lahko vedno drugačen, pomembno je le, da nadev ni premehak ali pretrd. Nekateri pripravljajo kiš izključno z zelenjavo,..

  Preberi vse...
 • Palačinka iz pečice

  To je pa nekoliko drugačna palačinka od takih, ki so običajne pri nas. Palačinka iz pečice vsebuje vse sestavine klasične palačinke, a je vseeno tako zelo drugačna. Priprava je res enostavna, saj večino za nas opravi pečica. Ko bo masa čudovito narasla, se nam bodo že ob pogledu na njo cedijo sline. @ninazorcic ji je tokrat ..

  Preberi vse...
 • Domači ravioli

  Domače je pač domače. In to velja tudi za domače testenine. Res vam bo priprava vzela nekaj časa, a na koncu boste veseli, da ste se jih lotili. Testo za domače testenine lahko naredite na roko, v multipraktiku ali z mešalnikom. Za pripravo pa uporabite vedno najboljšo moko. Poleg durum pšenične moke, je za testenine odlična..

  Preberi vse...
 • Peresniki z mesnimi kroglicami

  Pred časom si je naš Jurij v knjigarni izbral knjigo Kuharska knjiga za fante. In zdaj vsake toliko časa pripravimo kak obrok iz te knjige po njegovem izboru. Eden bolj priljubljenih receptov so testenine z mesnimi kroglicami. Malo smo ga sicer prilagodili našemu okusu, pa vrsto testenin radi menjujemo. Recept se namreč odlično ob..

  Preberi vse...
 • Zapečena polenta

  Naš ekološki koruzni zdrob je tisti pravi polnozrnati zdrob, ki zahteva malo daljšo pripravo. Zato pa je polenta toliko bolj dišeča in slastna. Včasih nam paše z mlekom za zajtrk, včasih pa jo pripravimo kot slano prilogo. Parmezan, zapečeni češnjevi paradižniki in provansalska zelišča dajo tej zapečeni polenti izjemen okus..

  Preberi vse...
 • Piščančja obara z žličniki

  Žličniki so odlična priloga k raznim jedem, še posebej k jedem na žlico. Lahko so priloga golažu ali se zakuhajo v juhe, še posebej pa se priležejo k obaram. Ker smo tudi mi ljubitelji vsega na žlico, so tudi žličniki pri nas večkrat na jedilniku. Tokrat smo jih pripravili Iz durum moke za našo odlično piščančjo obaro. ..

  Preberi vse...

Izdelkov 1 do 9 od skupaj 90

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 10