KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Na krožniku

  • Ohrovtova juha s pirinim rižkom

    Ohrovtova juha je naša favoritinja med juhami. Narejena je po starem receptu, kot so jo kuhale naše babice. In če določena hrana spodbuja občutke in spomine iz preteklosti, potem je priprava te juhe sigurno ena med njimi. Juha je polna vitaminov in zdravih hranljivih snovi, pa še priprava je enostavna. Tako je okusno kosilo brez kom..

    Preberi vse...
  • Bučkina pizza

    Tokrat pa malo drugačna pizza. Doma pripravljeni masi iz pirine moke smo dodali zuccini bučke. Nekoliko nenavaden, a resnično izviren recept. Priprava je enostavna, okus pa neverjetno osvežujoč. Priprava: 1. Bučke operite in naribajte ter jih stresite v posodo skupaj z žličko soli. 2. Pustite jih stati 10 minut, nato jih ož..

    Preberi vse...
  • Bučna juha s semeni in bučnim oljem

    Tokratno bučno juho smo izboljšali z dvema preprostima trikoma. Prvi je ta, da bučo najprej popečem in šele nato skuhamo s preostalimi sestavinami. Drugi pa so dodatki: malo svežega ingverja in muškatnega oreščka, naša bio bučna semena in bio bučno olje. In pripravljeno je popolno kosilo za hladne jesenske dni, ko potrebujem..

    Preberi vse...
  • Enolončnica s piro

    Pirin rižek ni idealen le za pripravo rižote, odlično se poda tudi v enolončnicah. Preizkusili smo jo že skupaj z ješprenjem v ričetu, tokrat pa smo jo kombinirali s krompirjem. Enolončnica je zelo lahkotna, a tako okusna, da jo še prehitro zmanjka. Priprava: Pirin rižek operite po tekočo hladno vodo in ga dobro odcedite. Mes..

    Preberi vse...
  • Slana pita iz enozrnice

    Kiš ali v izvirniku quiche je slana pita iz krhkega testa in kremastega nadeva. Jed izvira iz Francije in je odlična za lahkotno kosilo ali večerjo, enkratna pa je tudi ob posebnih priložnostih. Nadev za kiš je lahko vedno drugačen, pomembno je le, da nadev ni premehak ali pretrd. Nekateri pripravljajo kiš izključno z zelenjavo,..

    Preberi vse...
  • Ričet s piro in ješprenjem

    V hladnejših dneh najbolj paše nekaj toplega na žlico. Naše enolončnice so vedno nekaj posebnega, saj radi eksperimentiramo. Tako naš ričet ne vključuje le našega ješprenja, ampak smo dodali še naš pirin rižek. Kako je to dobra kombinacija! Pa še zdrava, saj je pira prastaro žito in zelo koristno za naše telo. Priprava: ..

    Preberi vse...
  • Proseni narastek z lešniki

    Če obožujete riževe narastke, vas bo navdušil naš recept narastka malo drugače. Inspiracija za ta proseni narastek je lešnikova potica. Dodali smo ji rozine, jabolka in cimet ter tako ustvarili pravo poezijo okusov. Ta recept lahko pripravite za celo družino ali pa samo zase in uživate v čudovitem zajtrku čez teden. Pripra..

    Preberi vse...
  • Palačinke - cannelloni di crispelle

    Če kdo vpraša naše otroke, katera je njihovo najljubše kosilo, so zelo visoko na vrhu palačinke z mletim mesom. Slane palačinke oziroma crispelle so italijanska različica palačink z okusnim nadevom. Za nadev lahko izberemo katerokoli mleto meso, lahko pa meso izpustimo in se ohranimo le zelenjavo. Ko nadev zavijemo v palačinke, ..

    Preberi vse...
  • Narastek iz ajdove kaše

    Mi obožujemo ajdovo kašo. Običajno jo pripravimo kot prilogo, tokrat pa smo se lotili priprave narastka. In prav žal nam je, da se tega recepta nismo lotili že prej. Narastek iz ajdove kaše z obilico svežih zelišč in zelenjave je namreč res idealno poletno kosilo. Priprava: Pečico segrejte na 200 stopinj. Ajdovo kašo ope..

    Preberi vse...

Izdelkov 1 do 9 od skupaj 85

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 10