KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Na krožniku

  • Jesenski lisičkin 'paprikaš' z ajdovimi rezanci

    Tale recept je odličen za jesenske dni in za tiste, ki imajo radi recepte z gobami. Recept je zelo preprost za pripravo, jed pa zelo okusna, tudi zaradi bio ajdovih širokih rezancev. Priprava: V globlji ponvi na olju hitro prepražimo mleto rdečo papriko, nato dodamo lisičke. Po cca 3-5min praženja dodamo še 2 žlici moke, preme..

    Preberi vse...
  • Piščančja obara z žličniki

    Žličniki so odlična priloga k raznim jedem, še posebej k jedem na žlico. Lahko so priloga golažu ali se zakuhajo v juhe, še posebej pa se priležejo k obaram. Ker smo tudi mi ljubitelji vsega na žlico, so tudi žličniki pri nas večkrat na jedilniku. Tokrat smo jih pripravili Iz durum moke za našo odlično piščančjo obaro...

    Preberi vse...
  • Ovsena rižota s slanino in ohrovtom

    Ovsena kaša oz. ovseni rižek spada med najbolj hranljive in zdravju prijazne žitarice. Zaradi velike vsebnosti vlaknin in beljakovin je ovsena kaša lažje prebavljiva, ima pa tudi skrajno nizko glikemično obremenitev, kar pomeni, da je njen vpliv na krvni sladkor zelo skromen. Ovsena kaša je odlična za pripravo rižote, pa tudi ..

    Preberi vse...
  • Pomurski pesto iz bučnih semen

    Priprava: Bio bučna semena smo malenkost popražili, dodali pravo, prekmursko bio bučno olje, česen in svežo baziliko ter zmiksali v multipraktiku. Zelo enostavno, hitro in božanskega okusa. Dober tek!..

    Preberi vse...
  • Ješprenova rižota

    V primerni kozici na olivnem olju prepražimo na drobno sesekljano čebulo in strt česen. Primešamo ješprenj, ki smo ga namakali vsaj 2 uri. Pražimo nekaj minut, nato dodamo paradižnikovo omako (še boljši bodo sveže pretlačeni paradižniki), jušno osnovo, sol, poper in začimbe. Počasi kuhamo 30-45 minut, da povre vsa tekoč..

    Preberi vse...
  • Polenta

    Naš BIO koruzni zdrob je tisti pravi zdrob, ki zahteva malo daljšo pripravo. Zato pa je polenta toliko bolj dišeča in slastna. Včasih nam paše z mlekom, tokrat pa smo jo pripravili kot hladno predjed. Priprava: Zavremo vodo, jo posolimo in dodamo 200g koruznega zdroba. Dobro premešamo in na majhnem ognju kuhamo vsaj 25 minut. V..

    Preberi vse...
  • Zdrobovi jušni žličniki

    Zdrobovi žličniki ali cmoki so odlična priloga jedem na žlico. Fino bodo zamenjali klasične jušne rezance v juhi, enkratni pa bodo tudi v kaki bolj krepki juhi ali obari. Za pripravo lahko uporabite enega od naših bio zdrobov: pšeničnega, pirinega ali kamutovega. Priprava: 1. Jajce razžvrkljajte. 2. Dodajte olje, sol in po..

    Preberi vse...
  • Polenta z mesnimi kroglicami

    Polenta iz pravega domačega koruznega zdroba je res poslastica. Sicer zahteva daljši časa kuhanja in to na nizki temperaturi ob stalnem mešanju, je pa zato veliko bolj okusna in prijetno dišeča za razliko od instant polente. Našo polento dobimo z mletjem ekološke koruze. Ker je polenta tako vsestranska in zdrava, je prav, da se..

    Preberi vse...
  • Veganska sarma z ovseno kašo

    Priprava: Na sončničnem olju prepražimo čebulo, dodamo 250 g sojinega drobljenca, pražimo skupaj. Vmešamo cca 100 g kuhane ovsene kaše. Maso nadevamo v liste kislega zelja in jih zavijemo. Pekač še nekoliko namastimo zoljem. Naložimo sarme v pekač in jih zalijemo z omako iz pelatov, ki smo ji dodali česen. Pečemo na 180 ..

    Preberi vse...

Izdelkov 1 do 9 od skupaj 103

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 12