KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Ko zadiši po kruhu

 • Kruh z drožmi

  Resnično ni okusnejšega kruha kot je doma pečen kruh z drožmi. Ne glede na to katero moko uporabimo, kruh z drožmi ima tisto mamljivo hrustljavo skorjo ter mehko, nežno sredico, ki se kar topi v ustih. Ker pirina moka zahteva manj tekočine od pšenične, smo navedli sestavine za obe moki. Osnova kruha z drožmi pa so vsekakor doma..

  Preberi vse...
 • Koruzni kruh

  Za pripravo koruznega kruha je potrebno koruzni moki dodati mehko moko, saj koruza moka ne vsebuje lepka. Najbolj primerni sta pirina ali pšenična bela moka ali pa kar kombinacija obeh. Več koruzne moke dodamo, bolj kompakten bo kruh, vendar naj koruzne moke ne bo več kot polovica. Mi uporabimo malo več kot 1/3 koruzne moke in tak kr..

  Preberi vse...
 • Ajdov kruh s semeni brez gnetenja

  Kruh brez gnetenja se običajno pripravlja iz bele moke. Ker mi radi pri peki kruha uporabljamo različne moke, smo tokrat na ta način pripravili ajdov kruh. Običajno se ajdovemu kruhu dodajajo orehi, mi pa smo izbrali naša sončnična semena. Kruh brez gnetenja je najboljši, če je pečen v kvalitetni litoželezni posodi. Ja, ta poso..

  Preberi vse...
 • Koruzni kruh z drožmi

  Pri peki z drožmi se izognemo uporabi klasičnega kvasa, saj so droži naravno vzhajalno sredstvo. Zato je kruh, pečen z drožmi tudi lažje prebavljiv. Če je mogoče z drožmi peči tudi kruh iz specifičnih in ne le klasičnih mok, je preizkusila @everyday_breakfast_club in nastal je ta odličen recept s koruzno moko. Priprava:..

  Preberi vse...
 • Pirin kruh s semeni

  Ni ga čez domače pripravljen kruh. Ta recept za preprost pirin kruhek brez kvasa vas bo tako navdušil, da ga boste z veseljem in ponosom postregli svoji družini, prijateljem ali pa v dobrotah uživali kar sami. Kruh je pripravljen z drožmi in nad njim smo resnično navdušeni. Recept vključuje kar štiri naše ekološke izdelke: dve..

  Preberi vse...
 • Kruh brez gnetenja

  Kruh brez gnetenja je način peke kruha z zelo dolgim časom vzhajanja. Zanj je značilna nizka vsebnost kvasa in zelo mokro testo. S peko v litoželezni ali bakreni posodi dobimo še boljšo skorjo. Aktivna priprava takega kruha vzame le 15 minut časa in kar je najbolje: dela z rokami pri takem načinu priprave kruha skoraj ni. Je pa po..

  Preberi vse...
 • Kamutova rožica brez gnetenja

  Ker imamo radi kruh z mehko sredico in hrustljavo skorjo, se velikokrat odločimo za pripravo testa brez gnetenja. Včasih naredimo klasično obliko kruha, tokrat pa smo naredili kruhovo rožico, ki spominja na buhtlje. Priprava je enaka kot za kruh brez gnetenja – to pomeni zelo dolgi čas vzhajanja z nizko vsebnostjo kvasa, nato pa vz..

  Preberi vse...
 • Pletenica

  Priprava: Moko dajte v primerno posodo za gnetenje, naredite jamico ter dodajte kvas, sladkor in 50 ml mlačne vode. Pokrijte za 15 minut. Ko se naredi kvasec dodajte sol, jajci in maslo. Preostalo vodo zmešajte z mlekom ter počasi dolivajte v moko. Dobro zamesite testo in ga pustite počivati 1 uro. Medtem si pripravite pekač – na..

  Preberi vse...
 • Focaccia s semeni

  Priprava: V večji stekleni posodi s kuhalnico ali lopatko zmešajte obe moki, vodo, kvas in sol. Zmes bo zelo mokra, pomembno je, da se vse sestavine premešajo in povežejo v enotno zmes. Posodo tesno ovijte s folijo za živila in pustite vzhajati 10-12 ur. Ko je testo vzhajano in ima mehurčke, odvijte folijo in notranji rob posod..

  Preberi vse...

Izdelkov 1 do 9 od skupaj 28

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4