KošaricaArtiklov0

V nakupovalni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Ko zadiši po kruhu

  • Velikonočni kruh s sezamom

    Za Veliko noč mora biti na mizi tudi kruh. Lahko je to pletenica, venček ali štruca. Oblika kruha ni toliko pomembna, kot je pomembno, da je kruh domač, sveže pečen in to iz dobrih mok. Mi smo pripravili zdravo različico velikonočnega kruha brez mleka. Tudi običajno belo moko smo zmanjšali na polovico in ji dodali durum moko, ka..

    Preberi vse...
  • Čemažev kruh

    Današnji recept za kruh s čemažem smo pripravili po japonski tangzhong metodi. Gre za zelo znano japonsko metodo priprave kruha, kjer del moke prej skuhamo in jo nato dodamo k masi. To bi lahko imenovali tudi neke vrste vodno prežganje brez maščobe, zaradi česar je testo po peki bolj mehko in se v tem stanju obdrži dlje časa. ..

    Preberi vse...
  • Velikonočni kulich

    Kulich je sladek vzhajan kruh z začimbami, ki se običajno postreže z namazom iz sira, oreškov, suhega sadja in medu. Izvira iz vzhodne Evrope, tako po obliki kot okusu pa je podoben italijanskemu panettoneju. Ohlajen kulich se po vrhu prelije s prelivom iz sladkorja v prahu ter okrasi z mrvicami ali suhim sadjem. Testo je pripravlj..

    Preberi vse...
  • Sladki velikonočni kruh

    Poleg potice se bo za Veliko noč prilegel tudi sladki velikonočni kruh, ki je čudovito mehak in puhast. Prilegel se bo tako za zajtrk, kot tudi kot sladica ob popoldanski kavici ali čaju. Lahko se pripravi en večji kruh ali celo več manjših kolačkov, ki bodo idealni za prigrizek ali za na pot. Mi smo za bolj zdravo verzijo dodali..

    Preberi vse...
  • Fit velikonočni kvašeni zajčki

    Pri nas so priprave na Veliko noč v polnem teku! Tudi letos bomo pripravili kaj prisrčnega, kot so na primer ti kvašeni zajčki. Sigurno jih bodo veseli otroci, pa tudi odrasli bodo nad njimi navdušeni. Lahko so taki zajčki tudi lepo presenečenje v velikonočni košari! Priprava: 1. Pečico segrej na 50 stopinj Celzija. 2. Med..

    Preberi vse...
  • Durum kruh s semeni

    Nič ni boljšega kot sveži kruh iz domače pečice. Če pa ga spečemo v litoželezni posodi, bo še toliko boljši, saj ustvari odlično hrustljavo skorjo in mehko puhasto sredico. Tokrat smo za pripravo kruha izbrali poleg običajne še moko iz durum pšenice, ki smo jo obogatili s semeni. Testo je pripravljeno brez gnetenja, le s ..

    Preberi vse...
  • Pletenica

    Priprava: Moko dajte v primerno posodo za gnetenje, naredite jamico ter dodajte kvas, sladkor in 50 ml mlačne vode. Pokrijte za 15 minut. Ko se naredi kvasec dodajte sol, jajci in maslo. Preostalo vodo zmešajte z mlekom ter počasi dolivajte v moko. Dobro zamesite testo in ga pustite počivati 1 uro. Medtem si pripravite pekač – ..

    Preberi vse...
  • Focaccia brez gnetenja

    Focaccia oz. italijanski ploščati kruh je klasika italijanske kuhinje. Testo je podobno pizzi s tem, da se pri focacci uporablja veliko olivnega olja. Focaccia tako kot pizza prihaja v različnih verzijah, eden naših najljubših receptov pa je ta visoka in puhasta focaccia. Pripravimo jo brez gnetenja, saj sestavine zmešamo v skle..

    Preberi vse...
  • Bagelsi

    Priprava: V 1 dl vode raztopimo žličko moke, žličko sladkorja in kvas. Pustimo 10 minut, da se kvas aktivira.  Medtem, ko kvas vzhaja, presejemo obe moki in ji dodamo dve žlički soli. V moko dodamo vzhajan kvas in počasi dolivamo vodo - dobro pregnetemo in po potrebi dodamo še malo moke ali malo vode. Dobiti moramo gladko in..

    Preberi vse...

Izdelkov 1 do 9 od skupaj 35

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4