Naša zgodba

 

Ekološka kmetija VILA NATURA smo Marko, Vanja, Maj, Nejc in Jurij. Obdelujemo 40 ha njivskih površin, imamo pa tudi 80 let star travniški sadovnjak. Živali na kmetiji nimamo, razen enega kužka, treh muc, glasnega petelina in nekaj kokošk, ki nam pridno nesejo jajca. Vse živali živijo pri nas zelo svobodno na približno hektar velikem dvorišču.

 

ZGODBA O DOBREM IZ PRLEŠKE RAVNICE

 

Del Prlekije je tudi ravnica med reko Muro in obronki Slovenskih goric. V tem kotičku naše dežele sva si ustvarila družino in se odločila kmetovati z drugačno vizijo. Vsako leto je bilo vse več pridelkov, ki jih lahko ponudiva z obljubo, da so pridelani na ekološki način ter da so polni zdravja. Našo zgodbo, ki smo ji dali ime Vila Natura, kot nek pravljični kraj zdravih in s srcem pridelanih ekoloških dobrot, smo začeli z jabolčnim sokom in kisom iz starih sort jabolk.  Kasneje so bio kulture našle svoje mesto tudi na naših poljih.

 

Tako je nastala Vila Natura

 

 

 

ZDRAVI SADEŽI NARAVE

 

Danes na naših poljih uspevajo pira, ajda, kamut, enozrnica, pšenica, rž, proso, koruza, oves in ječmen, iz katerih delamo odlične moke, kaše, zdrobe, testenine... Tukaj so še oljnice: buče, sončnice, lan, oljna ogrščica in konoplja so polne zdravih semen, iz katerih pritekajo omamno dišeča olja.

 

Ponosni smo, da vsa žita meljemo sami v našem mlinu na kamen. S tem lahko ponudimo našim kupcem res sveže izdelke. Tudi lasten stroj za čiščenje žit doprinese h kakovosti naših izdelkov, saj nam omogoča, da žita očistimo takoj po žetvi, po potrebi pa še dodatno pred mletjem.

 

NAŠA KMETIJA

 

Našo kmetijo sestavljajo stanovanjska lesena brunarica in stara domačija z gospodarskim delom, ki smo ju pred kratkim prenovili. V teh prostorih smo uredili mlin, pakirnico naših ekoloških pridelkov, prodajalno in kmečko sobo.

 

Pri prenovi smo uporabili veliko naravnih materialov. Večino sten smo obdali z glino, uporabili pa smo tudi druge naravne materiale kot so les, kamen, stari opečniki ipd.

 

Ohranili smo veliko starega pohištva in drugih predmetov, ki smo jih našli na podstrešju stare hiše ter jih obnovili ter jih razstavili v prostorih stare domačije in zunaj. Preuredili smo kmečko sobo, kjer ne manjka niti prava krušna peč. V njej bomo lahko pripravljali prleške dobrote za zaključene skupine, ki jih gostimo na naši kmetije.

 

Naša prodajalna v Prlekiji

Naša domača trgovina

 

 

   

POSKUSITE, UŽIVAJTE


Naša družina je v ekološkem načinu kmetovanja našla svoj življenjski smisel. Veseli nas, da kupci cenijo naš trud, kar nam daje še dodaten zagon za delo. Ponosni smo tudi na to, da lahko naredimo nekaj dobrega za naš planet in prihodnje generacije. Najbolj čarobni trenutki na kmetiji so v jutranjih urah, ko se sonce počasi dviguje nad jablanami in je v daljavi še opaziti rahlo meglico. Kljub temu, da ekološko kmetovanje ni vedno lahko, pa vse to odtehta pristen stik z naravo in priložnost narediti nekaj dobrega. Naš košček zemlje želimo ohraniti tak, da bo naši družini in našim potomcem še dolgo dajal zdravo in okusno hrano. In to želimo deliti z vami.

 

 

Na bio balah Vila Natura

Več fotografij...