E - novice

Bio fina pšenična moka za bananino pecivo

19. 8. 2019

Ko ostanejo banane in ne veste, kaj z njimi ... 
Tole bananino pecivo smo spekli iz BIO FINE PŠENIČNE moke in je slastno! Zmazali smo ga v nekaj minutah.


RECEPT:

  • 250 g moke
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 2 ščepca soli
  • 1/2 žličke cimeta
  • 115 g masla
  • 100 g sladkorja
  • 80 g jogurta ali kisle smetane
  • 4 velike, zrele banane
  • 1 žlička vanilijevega sladkorja
  • Po želji: mleti orehi, lešniki, ...

1. Zmešamo moko, sodo bikarbono, sol in cimet.

2. Z mešalnikom v večji skledi stepemo maslo in sladkor, dodamo jajca, nato jogurt in zmečkane banane ter vanilijev sladkor.

3. Postopoma dodajamo suhe sestavine (moko, sodo bikarbono , sol in cimet).

4. Pekač (najbolje pravokotne oblike) lahko namažete z maslom ali pa ga zaščitite s peki papirjem.

5. Maso vlijete pekač in pečete 60-65 minut pri 180 stopinjah Celzije.


Najboljši bio pirini svedri!

18. 8. 2019

Ob sončnem zahodu si privoščimo izvrstne bio pirine svedre. Zabavna oblika in poln okus naših bio testenin vas bosta navdušila! 

 

Poznate kamutov zdrob?

14. 8. 2019

Nežna, kremasta struktura in odličen okus.
BIO KAMUTOV® ZDROB - idealen zajtrk tudi za poletne dni. Dobro jutro!

 

Kamutova pica z lisičkami

13. 8. 2019

Tudi s samo petimi lisičkami lahko kaj sčaramo. Na primer tole poletno pico s testom iz bio kamutove (khorasan pšenica) moke, ki je rahlo oreškastega okusa in se odlično ujema z okusom svežih gobic.

 

 


Za slajši začetek poletnih dni

2. 8. 2019

BIO MUESLI S ČOKOLADO. Zdrava in polnovredna mešanica bio ovsenih in bio pirinih kosmičev z bio mlečno in temno čokolado.